Stor interesse for Euroconstruct

Rekordeltagere på Euroconstruct-konferansen speiler trolig den usikre situasjon og frykt for dyptgripende krise i de europeiske byggemarkedene.

-De ferske analysene av de europeiske byggemarkedene viser da også klart store utfordringer rent markedsmessig i de kommende tre årene. Men samtidig dokumenteres også tildels store nyanser i fremtidsutsiktene fra land til land. Markedsbildet er betydelig mer nyansert enn hva man kan få inntrykk av i norske medier, sier Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret. Det er prognosesenteret som leverer de norske tallene til Euroconstruct.

Størst fall i perioden t.o.m. 2011 m.h.t. totalproduksjon av boliger, - i hovedsak relatert til det sterke fallet i Spania og Irland.

De aktuelle Euroconstruct-analysene er utarbeidet av de ledende instituttene i hvert enkelt land og dekker detaljert alle delmarkeder (New residential, RM - Residential, New Non-Residential, RM Non-Residential og Civil Engineering). Inkludert selvsagt også analyser av hvert enkelt lands makroøkonomiske status og fremtid.

Analysematerialet er unikt ved at alle land har benyttet enhetlige definisjoner i sine analyser, slik at man reelt sett kan sammenligne aktiviteten land for land og sektor for sektor. Prognoser t.o.m. 2011, fordelt på sektorer / byggkategorier, med analyser av makroøkonomiske parametere og faktorer direkte relatert til bygge- og anleggssektoren.