Tilspisset tone mellom DnB NOR og Økokrim

Økokrim stiller seg hoderystende til DnB NORs rettslige krav om å nekte innsyn i omfattende materiale i innsidesaken mot banken og to av dens ansatte.

Samarbeidsklimaet mellom de to partene har kjølnet betraktelig siden konsernsjef Rune Bjerke offentlig gikk ut og lovet fullstendig samarbeid og at alle fakta skulle på bordet i innsidesaken i kjølvannet av myndighetenes tiltakspakke for bankene. Nå vil DnB NOR selv bestemme hvilke fakta som er relevante for politiet.

- Det kan ikke være sånn at det er siktede selv og ikke politiet som skal avgjøre hva som har betydning som bevismateriale i en straffesak. Det er vår oppgave, sier konstituert førstestatsadvokat Thomas Skjelbred i Økokrim til NTB.

DnB NOR ønsker en svært snever avgrensning av hvilket materiale Økokrim skal få innsyn i av et meget omfattende datamateriale som ble beslaglagt under den store Økokrim-aksjonen mot DnB NORs hovedkvarter 23. oktober. I materialet ligger det dokumenter og kommunikasjon som ifølge DnB NORs prosessfullmektig, advokat Erik Keiserud, strekker seg helt tilbake til 1995.

DnB NOR ber om rettens medhold i at Økokrim bare skal ha adgang til å kunne gjennomgå materiale i perioden fra 29. oktober til 17. november i år.