Prosjektene ligger i kø

Vi har lenge hevdet at det ligger en rekke startklare prosjekter rundt om både i stat, fylke og kommune. Dette bekreftes også av vegdirektøren som ikke har problemer med å øke tempoet i produksjonen øyeblikkelig. Kommer pengene på bordet blir det jobb for mange. At dette skal dra slik ut i tid, forstår ikke vi. Ellers mener vi at hele offentlig sektor alltid må ha prosjekter liggende i skuffen som er klare til igangsetting når tiden er der.

 

Vi ser nå at både arkitekter og rådgivende ingeniører permitteres og sies opp. Dette er etter vårt syn meningsløst. Vi har uendelig med oppgaver som skal løses i dette samfunnet - og det siste som bør skje er at planleggerne går over på ledighetstrygd i stedet for å gjøre et vettug arbeid. Dette prinsippet må gjelde alle som jobber i byggenæringen.

Men selv om vi kan kompensere en god del av nedgangen i aktivitet i privatmarkedet gjennom offentlige prosjekter, vil det være galskap å stoppe alle gode private prosjekter rundt om. Mange er klare til å starte opp, men så møter man bøygen - eller banken - som nekter å gi byggelån og annen finansiering.
Når er unntakstilstanden i norsk bankvesenet over?