Norges mest miljøvennlige byggeprosjekt

Husbanken region Sør er aktivt med i et nytt boligprosjektet som skal gi 125 leiligheter og hotell med passivhusstandard på Hamresanden i Kristiansand.

Passivhus har et ekstremt lavt energiforbruk under 65 kwh per m2 i året. Prosjektet heter "Gurines senior boliger" og det er Cornelius Verkerk som er utbygger, skriver Husbanken i en pressemelding.

Dette fremtidsrettede prosjektet består av 125 passivleiligheter. Alle leilighetene designes med universell standard. Prosjektet har en svært høy miljøprofil, og Tor Helge Dokka i Sintef mener dette er det mest miljøvennlige byggeprosjektet i Norge for tiden.

Passivhus har et ekstremt lavt energiforbruk under 65 kwh per m2 i året. Eksempel: En 3-roms leilighet på 80 m2 sparer ca 8000 kr i året i totalt strømforbruk med passivhus standard sammenliknet med dagens standard.
For å spisse miljøprofilen vil utbygger stille til rådighet 2-3 el-biler som skall være senterets egen bil-pool. Senteret skal også miljømerkes som Miljøfyrtårn og Svane. Et eget biobrenselanlegg skal forsyne boligene og det nye hotellet med tappevann og varmebehov.

Utbygger satser på å bruke mest mulige lokale produkter og bygge materiell. Det er opprettet samarbeidet med Trebyggeriet på Evje for å elementprodusere boligene på lokalt.

Boligprosjekt er et sterkt samarbeidet med Husbanken, Sintef, Innovasjonen Norge, UiA, Trefokus, samt Grønn Hverdag for å lykkes best mulig med prosjektet. Hensikten er å bygge et fyrtårnsprosjekt som skal inspirere andre til lignede bolig utbygninger.