Mener forsvaret sløste strøm for millioner

Tromsø kommune mener forsvaret har sløst store summer på å holde fortet varmt i årevis etter nedlagt drift.

Da kommunen for to år siden kjøpte Grøtsund fort fra forsvaret, fikk de en strømregning på rundt en million kroner med på kjøpet.

I høst oppdaget de årsaken, da de åpnet åtte underjordiske bygninger som ikke har vært i drift siden 2001, og oppdaget at fyringen sto på for fullt, melder TV 2 Nyhetene.

- Det var jo nesten 25 grader inne i mange av bygningene. Og det er jo helt horribelt at de kan ha stått på i mange år og trukket strøm. Her er det jo mange ting som har sviktet samtidig. Det er ingen som har stilt spørsmål ved energibruken, og man har ukritisk betalt ut penger, sier Tromsøs havnedirektør Halvar Pettersen til kanalen.

Kommunen mener forsvaret kunne ha redusert utgiftene med 70 prosent. Nå sender de en regning på 300.000 kroner til forsvaret, som ikke tar selvkritikk i saken.

- Frem til vi solgte fortet i 2006 hadde vi en del operativ drift der i forbindelse med forsvarets øvelser. Vi opprettholder alltid en viss sikringsvarme i overflatebygg og avfukting i underflatebygg, slik at ikke eiendommene forringes, sier kommunikasjonssjef i Skift Eiendom, Ivan Fjeldheim-Pettersen, til TV 2.