Larssen med i klimautvalg

Regjeringen vil utrede samfunnets behov for klimatilpasning.

I etterkant av rasulykken i Ålesund etterlyste BNL en nasjonal utredning om behovet for klimatilpasning av bygg og anlegg.

- Gledelig at vi er hørt og viktig at Byggenæringen er med i dette arbeidet, sier kommunikasjonsdirektør i BNL Audun Lågøyr.

Det regjeringsoppnevnte offentlige utvalget skal se på konsekvensene av klimaendringene. I utvalget sitter blant annet tidligere BNL-sjef Sverre A Larssen.

Utvalget skal identifisere og drøfte utfordringene, og foreslå tiltak for hvordan vi best kan forberede samfunnet på et annet klima i fremtiden. Redegjørelsen blir ledet av Oddvar Flæte som er fylkesmann i Sogn og Fjordane. Det blir brett sammensatt av eksperter fra forskning, næringsliv og offentlig forvaltning.

- Vi er forbi det stadiet der vi bare må tenke på kutt i utslippene, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim. Uavhengig av om vi får en ny global klimaavtale, må vi forberede oss på de klimaendringene som vi vet vil komme.

Følgende medlemmer oppnevnes til et utvalg for å utrede samfunnets sårbarhet og behov for tilpasning til konsekvensene av klimaendringene:

Fylkesmann Oddvar Flæte (leder), Leikanger
Direktør Arne Bardalen, Oslo
Rådgiver Linda Dalen, Trondheim
Professor Helge Drange, Bergen
Leder Ingeborg Gjærum, Oslo
Seksjonssjef Hege Hisdal, Oslo
Seniorforsker Grete Hovelsrud, Bodø
Avdelingsleder Janne Karlsen, Oslo
Seniorrådgiver Sverre Atle Larssen, Ringsaker
Direktør Elisabeth Nyeggen, Oslo
Avdelingsdirektør Preben Ottesen, Oslo
Rektor Steinar Pedersen, Tana
Sjefsingeniør Gordana Petkovic, Oslo
Forskningsleder Svein Sundby, Bergen
Forskningsdirektør Haakon Vennemo, Oslo
Rådmann Jostein Aanestad, Sogndal