Leverer hus til Falklandsøyene

Nordbohus Bernhard Olsen finner nye markeder. Nå leverer de hus til Falklandsøyene. 

Hos Nordbohus Bernhard Olsen på Mo i Rana er det god stemning. De er i ferd med å pakke en enebolig og en tomannsbolig i tre 40-fots containere for å sende dem til Falklandsøyene.

For kort tid siden fikk Nordbohus Bernhard Olsen rosende ord for et hus de har levert til Falklandsøyene, og i tillegg en ny ordre på tomannsboligen Twist og en enebolig type Espira. Begge byggene skal til Falklandsøyene.

I juli i år hadde Bernhard Olsen AS besøk av Lewis Clifton fra Falklandsøyene. Han ønsket tilbud på 1 stk. tomannsbolig type Twist, og 1 stk. enebolig type Espira levert til Falklandsøyene. Bakgrunnen for hans interesse er en tidligere leveranse i 2005 til en saueklipper fra Falklandsøyene. Han var på på jevnlige oppdrag hvert år i Norge og ble etter hvert kjent med de gode selgerne i Bernhard Olsen AS. Det endte med at han fikk en enebolig levert som byggesett i container fra kai i Mo i Rana i 2005, via England og med containerskip til Falklandsøyene. (3 mnd. frakttid)

- Han er strålende fornøyd med sin enebolig og hans bekjente Lewis Clifton ble meget imponert da David kunne legge frem energiregnskap som synliggjorde bare 30 prosent energiforbruk på oppvarming i forhold til sin bekjente Lewis Cliftons bolig, sier Elnar Olsen.

Falklandsøyene har et tøft klima med mye vind og nedbør. Lewis har orientert seg i markedet både mot Canada, England, og Europa forøvrig, før han endte opp med i dag å ordresette boligene hos Bernhard Olsen sin markedsjef Pål Inge Andersen pr. mail. Boligene skal pakkes i containere og sendes fra Mo I Rana før 15. desember i år.

- Alt er slett ikke helsvart i bransjen for tiden, sier Elnar Olsen, konsernleder i Bernhard Olsen AS.