ESA godkjenner treprogram

EFTAs overvåkningsorgan (ESA) har i dag godkjent Landbruks- og matdepartementets notifikasjon av støtte til små og mellomstore bedrifter gjennom Trebasert Innovasjonsprogram. 

Landbruks- og matdepartementet sendte 8. april 2008 en notifikasjon av støtte til forskning og utvikling til store bedrifter og støtte til innovasjon i henhold til ESAs retningslinjer for statsstøtte til forskning, utvikling og innovasjon. ESA har stilt oppfølgingsspørsmål i flere runder, men har nå fattet sin avgjørelse: Trebasert Innovasjonsprogram er i overensstemmelse med ESAs retningslinjer.

Det forventes nå en økning i aktiviteten på Trebasert Innovasjonsprogram.

Trebasert Innovasjonsprogram ble etablert i juni 2006, som en oppfølging av Treprogrammet, som varte fra 2000 til 2005. Det har fra juni 2006 til i dag vært gitt støtte i henhold til gruppeunntak for forskning og utvikling i små og mellomstore bedrifter, og gruppeunntak for opplæring. Programmet har som mål å øke bruken av tre som materiale og øke lønnsomheten i hele verdikjeden. Programmet forvaltes av Innovasjon Norge. Programmet gir støtte til prosjekter innenfor industrielt byggeri, treprodukter og tradisjonstre, og innovasjonssystemer.

EFTAs overvåkningsorgan (ESA) har i dag godkjent Landbruks- og matdepartementets støtte til forskning og utvikling til små og mellomstore bedrifter gjennom Trebasert Innovasjonsprogram.