Sparebanker får konsesjon til å kjøpe Glitnir

20 banker i SpareBank 1 Gruppen har fått konsesjon til å kjøpe alle aksjene i Glitnir Bank ASA. Kjøpesummen er på 300 millioner kroner.

 

Bankene i Sparebank 1-alliansen fikk støtte fra Kredittilsynet da de i høst søkte om å få kjøpe samtlige aksjer i Glitnir Bank ASA. Da hadde de allerede inngått avtale med moderselskapet Glitnir Banki hf om kjøp.

Finansdepartementet fattet torsdag vedtaket, som innebærer at 20 banker får konsesjon.

Kjøperne
Kjøperne er SpareBank 1 SMN (25 prosent), SpareBank 1 SR-Bank (20 prosent), SpareBank 1 Nord-Norge (20 prosent) og Sparebanken Hedmark (15 prosent).
De resterende 16 bankene får konsesjoner til å kjøpe aksjeandeler på mellom 0,59 og 2,82 prosent hver.

- Gledens dag
- Dette er en gledens dag i SpareBank 1 og i Glitnir Bank. Konsesjonen er på plass, og alle forutsetninger for kjøpsavtalen er oppfylt. Dette gjelder blant annet heving av arrestene som er blitt tatt i aksjene i Glitnir Bank, slik at transaksjonene kan gjennomføres som forutsatt, sier administrerende direktør Eldar Mathisen i SpareBank 1 Gruppen i en pressemelding. Mathisen blir styreleder i Glitnir Bank.

- Ansatte i Glitnir Bank ser fram til å bli en del av SpareBank 1 og kunne bidra med å skape verdier for våre nye eiere. Nå kan vi legge måneder med usikkerhet bak oss og igjen se fremover, sier hovedtillitsvalgt Bård Idar Kvam i Glitnir Bank.