Skal snu Mesta

Mestas nye konsernsjef Harald Rafdal har en tøff oppgave foran seg med å snu økonomien i konsernet.

Mesta

Mesta er organisert som konsern med åtte heleide datterselskaper. Det er staten ved Nærings- og handelsdepartementet som eier Mesta Konsern as. Mesta ble etablert 1. januar 2003 ved at den tidligere produksjonsvirksomheten i Statens vegvesen ble utskilt som eget selskap. I 2007 omsatte de for 5,8 mrd. kroner og de er ca 3000 ansatte.

- En spennende og omfattende utfordring, men slett ikke uløselig, sier en offensiv Rafdal.

Han har nå sittet i sjefstolen i entreprenørgiganten i noen uker. Han tok formelt over stillingen 1. november, men begynte å gjøre seg kjent i konsernet før dette.

- Det er en omfattende organisasjon, og jeg har allerede vært på besøk flere steder i landet. Jeg er imponert over hvordan de ansatte arbeider og den stå-på-viljen de viser, sier Rafdal. Selv om han er full av lovord om organisasjonen han styrer og folkene som arbeider i Mesta, er han klar over at det er en utfordrende stilling han har tatt på seg.

- Det var også noe av dette som inspirerte meg til å ta stillingen. Mesta er på mange måter en uferdig organisasjon. Mye bra arbeid er blitt gjort, men det er fortsatt mye som gjenstår før konsernet har funnet sin endelige form, mener han.

Rafdal sier det også er lettere å gjennomføre endringer i en organisasjon som går dårlig enn å endre en organisasjon som leverer gode resultater. Derfor har han gode muligheter til å ta omfattende grep om det skulle bli nødvendig.

Les mer om hvordan Rafdal skal få Mesta til å gå med overskudd i Byggeindustrien nummer 16.