Høster innspill til krisepakke for kommunene

Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) ber kommunene komme med innspill til hva regjeringens krisepakke bør inneholde for kommunesektoren.

 

Kleppa har derfor bedt kommunesektorens interesseorganisasjon (KS) om et møte neste uke, der oppdraget er å gi innspill til tiltak som kan settes i verk raskt og som raskt vil ha effekt på den økonomiske aktiviteten.
Situasjonen for kommunene blir vurdert for seg i arbeidet med regjeringens krisepakke, som legges fram i månedsskiftet januar-februar neste år, opplyser Kleppa.

KS-direktør for myndighetskrav Bjørn Gudbjørgsrud sier til Kommunal Rapport at KS vil ta opp flere saker enn økt satsing på vedlikehold av skolebygg, svømmebasseng, kirker og andre kommunale bygg. Spesielt gjelder det kommunenes forventede inntektstap som følge av fall i skatteinngangen.

I slutten av november var storbyene i et tilsvarende møte med kommunalministeren. Der ble det blant annet krevd tilskudd til sosial boligbygging, økt kommunalt skattøre og storbytilskudd for å møte konsekvensene av finanskrisen.