Glava med mer miljøvennlig produksjon

Forberg International AS i Larvik har inngått kontrakt med Glava AS for levering av et pakkeanlegg for granulert glassull. Det nye anlegget skal installeres i juni 2009.

Frode Roer hos Glava AS i Askim forteller at dette er en investering til flere millioner som er gjort fordi man vil få en mer effektiv produksjon av blåseull for det norske markedet.

- Man forandrer et avfallsprodukt til et salgsprodukt, får lavere produksjonskostnader, betaler mindre for avfallshåndtering og i tillegg blir miljøet spart for store mengder avfall. Dette er en vinn-vinn situasjon for alle parter, sier Roer fornøyd.

I tillegg har Glava og Forberg satset på å utvikle Forbergs pakkemaskin fra å være en hydraulisk drevet maskin til en elektrisk drevet maskin. Dette gir besparelser i energi, reduksjon i støyutslipp og hindrer oljelekkasjer. Det er første gang Forberg bygger en mineralullpresse basert på moderne servo-drifter. Denne nyutviklede maskinen vil føye seg inn i Forberg sitt brede utvalg av pakke- og transportutstyr.

Glava sier i en melding at Forberg International AS ble valgt som leverandør fordi de har mange års erfaring fra bransjen og er en av verdens ledende leverandører på dette området. De har levert anlegg til alle de store mineralullprodusentene i Europa og har bred ekspertise innenfor dette markedet.

Prosessen går ut på å ta vare på all mineralull som ikke kan selges som prima vare. Ull som tidligere måtte deponeres, rives nå til små biter og pakkes i plastpakker som selges på markedet for etterisolering.

Hele pakkeprosessen er helautomatisert. Produktet benyttes ved å blåse det inn i hulrom i eksisterende vegger eller i loft som ikke er isolert fra før.