ELMO kjøper Oddstøl

ELMO AS i Molde overtar Oddstøl Elektronikk AS i Kristiansund og avdelingskontoret i Ålesund, melder Tidens Krav.

 

Morselskapet i ELMO - Gruppen har inngått avtale om å kjøpe samtlige aksjer i selskapet Oddstøl Elektronikk AS i Kristiansund.

Signert sist uke
Overtakelsen vil skje fra 1. januar 2009, skriver Sverre Oddstøl og Magne Sandvik i en felles pressemelding fra de to selskapene.

Eierskiftet skjer etter lengre tids kontakt og forhandlinger mellom ELMO AS og eierselskapet Oddstøl Holding AS om salg av Oddstøl Elektronikk AS. Kjøpsavtalen ble signert av partene i Kristiansund tirsdag 25. november.

Avtalen ble inngått med bakgrunn i et forestående generasjonsskifte i Oddstøl Elektronikk AS og et ønske om å stå sterkere sammen i en større enhet.

Flere selskaper
ELMO - Gruppen har ca. 125 ansatte, omsatte i 2007 for ca. 183 mill. kroner, og består av flere selskaper.

ELMO AS er morselskap med ansvar for økonomi/regnskap/IKT og andre tjenester til datterselskapene.

ELMO TEKNIKK AS oppgis å være distriktets største tekniske installasjonsselskap med oppdrag innen alle typer bygg og anlegg, industri, skip, offshore og boliger.

VAKT SERVICE TEKNIKK NORDVEST AS er et selskap som leverer integrerte sikkerhetssystemer som alarmer, kameraovervåkning, adgangskontroll samt lås og beslag til både næringsmarkedet og private.

EL-GROSSISTEN NORDVEST AS er en nystartet lokal elektrogrossist som leverer fullt sortiment av elektromateriell til større og mindre industri- og næringskunder i regionen.

Oddstøl Elektronikk AS er et selskap med nesten 80 års historie og lange tradisjoner innen skipselektronikk og landbasert elektronikk (radio-/tele-/og andre svakstrømsinstallasjoner) i Kristiansund. I dag har selskapet også kontrakter innenfor olje-/gass-/offshoresektoren.

Langsiktig eier
Oddstøl Elektronikk AS har pr. i dag ca. 25 ansatte og vil få en omsetning på ca. 50 mill. kroner i 2008.

I pressemeldingen oppgis at Oddstøl Elektronikk AS også har tradisjoner for å utvikle egne produkt. Denne virksomheten vil bli videreført i et nyetablert firma med navnet Oddstøl Innovasjon AS.

Oddstøl Holding AS vil eie 66 prosent av Oddstøl Innovasjon AS, mens ELMO i startfasen vil ha mindre fokus på denne delen av virksomheten og skal derfor ha en eierandel på 34 prosent.

ELMO oppgir at de ser på kjøpet av Oddstøl Elektronikk AS som en langsiktig og strategisk riktig satsning i et interessant nærområde til eksisterende kjerneområde i Molde/Romsdal.

Beholder navnet
Oddstøl Elektronikk AS har en god markedsmessig posisjon i Kristiansund og Midt-Norge. Selskapet vil derfor bli videreført under det samme navnet.

ELMO vil forsterke en allerede god profil innen spesialområdene landbasert, maritim og offshore elektronikk, samt tekniske hjelpemidler. Alle produkter og tjenester vil bli videreutviklet med utgangspunkt i selskapets sentrale beliggenhet i Hollendergata i Kristiansund.

Oddstøl Elektronikk AS og ELMO Teknikk AS skal samarbeide og hente ut synergier på flere områder. Spesielt vil dette gjelde for gjennomføringen av skipsprosjekt ved verftet på Aukra (STX Norway Offshore AS avd. Aukra).

Ærverdig selskap
Sverre Oddstøl er 68 år og daglig leder i Oddstøl Elektronikk AS, men vil etter nyttår konsentrere seg om produktutviklingsaktiviteten i Oddstøl Innovasjon AS.

Magne Sandvik vil i en overgangsperiode være daglig leder for Oddstøl Elektronikk AS. Denne perioden vil sannsynligvis strekke seg inn i andre halvår 2009.

ELMO mener de overtar et gammelt og tradisjonsrikt selskap som har vist stor evne til overlevelse og tilpasning til ny teknologi gjennom nesten 80 år.

God ordrereserve
Begge parter ser - på tross av lavkonjunktur og finanskrise - optimistisk på fremtiden og mulighetene for å gjøre noe unikt i forhold til samarbeid mellom fogderiene.

Alle selskap i ELMO - Gruppen og Oddstøl Elektronikk AS har en solid og langsiktig ordrereserve. Arbeidsplassene er sikre og flere av selskapene vurderer i disse dager behov for ytterligere rekruttering av personell, heter det avslutningsvis i pressemeldingen.

http://www.tk.no/nyheter/article3964439.ece