BM vurderer butikknedleggelser

Byggmakkers omsetning ligger an til et fall på 15-20 prosent i forhold til november i fjor. Kjeden vurderer å legge ned butikker. 

– Jeg ønsker ikke å være en del av hylekoret som sier at staten må ordne alt. Men vi legger ikke skjul på at det er knalltøft nå, sier Byggmakkersjef Espen Hoff til Dagens Næringsliv.

Mens omsetningen innen byggevarehandelen falt med om lag syv prosent i oktober sammenlignet med samme måned i fjor, antyder Hoff at det ligger an til en omsetningsnedgang i størrelsesorden 15-20 prosent i november.

I følge Byggmakkersjefen er det ikke bare entreprenører og byggmestere som legger igjen mindre penger hos byggevarekjedene. Også vanlige forbrukere er nå mer forsiktige.

– Vi tror 2009 blir mye tøffere. Det kan bli snakk om å legge ned butikker, opplyser Hoff til DN.

Byggmakker har om lag 3000 ansatte, og i dag er det 200-250 færre medarbeidere enn for et halvt år siden. I Norgros Handel er det kuttet 47 av 500 årsverk.

- Det som virkelig bekymrer oss er at det ikke settes i gang nye byggeprosjekter, sier Hoff som ikke tror at det profesjonelle markedet vil ta seg opp igjen før ut i 2010.