Sterk konkurranse

Bråstoppen i byggenæringen har gitt sterk økning i konkurransen om oppdrag for Forsvarsbygg. 

Forsvarsbygg Utvikling Nord lyste i begynnelsen av november ut konkurranse om å prosjektere nybygging av befalshybler på Bardufoss og Setermoen.

Konkurransen rettet seg mot rådgivende ingeniørfirmaer som kan tilby prosjektering innenfor flere tekniske fag. Da fristen gikk ut hadde hele 11 firmaer levert tilbud på jobben.

- Dette er langt flere enn det som var normalt bare for noen måneder siden. Det er nok ingen tvil om at det er sterk konkurranse om slike oppdrag nå, sier prosjektleder Helen Isabel Ryeng i Forsvarsbygg Utvikling Nord.

Oppdraget som nå har vært ute på konkurranse går ut på detaljplanlegging av inntil 40 hybler på Bardufoss og inntil 58 på Setermoen, hver på om lag 40 kvadratmeter. Det planlegges med byggestart til sommeren. Det betyr at konkurransen om selve byggingen kan lyses ut til våren.

- Slik markedet er håper vi på stor interesse for å få også dette oppdraget. Men først må de endelige planene godkjennes av Forsvarsdepartementet på samme måte som alle våre prosjekter, sier Ryeng.