Langdryge krisemøter i Notar

Krisemøtene til ledelsen i eiendomskjeden Notar fortsatte ut i nattemørket mandag. Ledelsen kan fortsatt ikke presentere noen løsning på selskapets pengeproblemer.

Hos administrerende direktør i Notar, Geir G Hantveit, er ordlyden langt på vei den samme som i helgen: -

- Arbeidet pågår fremdeles. Vi kommer ikke med noe mer informasjon før tirsdag, sier en ordknapp Hantveit til NTB rundt klokka ti mandag kveld.

Notar-ledelsen har gjennom hele helgen sittet i lange møter for å prøve å finne en løsning på likviditetsutfordringene i selskapet.

Problemene ble først kjent fredag morgen da hovedbankforbindelsen Nordea stengte alle drifts- og lønnskontoer med kreditt i selskapene i Notar-kjeden. Dermed fikk rundt 30 av selskapene i Notar-gruppen akutte likviditetsproblemer, noe som førte til umiddelbar stans i lønnsutbetalingene til flere ansatte fredag.
I møtet mandag deltok også storaksjonær Terje Stykket, som eier 55 prosent av aksjene i Notar. Ifølge bladet Kapital er Stykket god for 1,5 milliarder kroner.

Det er likevel uvisst om han ønsker å sprøyte inn frisk kapital i Notar.

- Jeg har bidratt betydelig. Jeg har brukt flere titalls millioner siden februar. Jeg synes det taler for seg, sier han til TV 2.