Stopp i Estatia Resort Trysil AS

Estatia Resort Trysil AS's økonomiske situasjon tilsier at selskapet ikke vil være i stand til å fullføre utbyggingen i Trysil, skriver selskapet på sine hjemmesider.

 

141 av 193 solgt

Det er planlagt 193 leiligheter i anlegget. 141 av dem er allerede solgt. Nå er det uvisst om, og eventuelt når, de kan tas i bruk, skriver NRK.

Men ingen skal tape pengene sine, sier Petter Birkrem i Privatmegleren, som har stått for salget av leilighetene.

- Nei, vi har sikret oss mot det. Kundenes penger står på klientkonto hos oss og kan når som helst betales tilbake med renter, sier Birkrem.

Han vet foreløpig ikke hva som skjer videre med prosjektet. Men det har kommet halveis og han håper noen andre vil fullføre det.

På bakgrunn av denne økonomiske situasjon har prosjektets byggelånsbank også, som kjent fra media, stanset videre trekk på byggelånet, og arbeidene er stoppet opp, heter det på nettsidene til utbyggerne.

Estatia Resort Trysil AS har innført betalingsstans. Disposisjonsretten over prosjektet vil i nær fremtid bli overtatt av banken som panthaver, og styret i Estatia Resort Trysil AS vil i løpet av kort tid vurdere om det er mulig å komme til en ordning med selskapets kreditorer, eller om selskapet må begjære oppbud.

Alle innbetalinger gjort av kjøpere av leilighet er gjort til klientkonto hos Privatmegleren Aveny, og Estatia Resort Trysil AS vil informere megleren om at kjøpere som nå ønsker å kansellere kontrakten er berettiget til umiddelbar tilbakebetaling. Mer informasjon om tilbakebetaling til de som ønsker dette vil bli distribuert i løpet av kort tid.

Estatia Resort AS vil avskrive den egenkapital som ble lagt inn i prosjektet (Mnok 90), men for øvrig vil ikke situasjonen i Trysil ha noen virkninger for konsernet, som forventer å ha en avklaring på samtalene med sine øvrige bankforbindelser i begynnelsen av neste uke.

http://www.estatiaresort.no/Default.asp?page=CompanyMessages&article=100