Norcem markerte jubileum

I tillegg til bedriftens egne nåværende og tidligere ansatte, møtte en rekke av landets ledende betongfolk da Norcem torsdag markerte 40-årsjubileet. (Se videoer)

Det gjorde de i den gamle sekkefabrikken på Slemmestad som nå er blitt kulturhus. Det ligger i tilknytning til Cementmuseet.

Det er skrevet mye om Norcems historie i Byggeindustrien, men da Gerhard Heiberg som var tilknyttet Norcem i 16 år (det meste av tiden som dynamisk direktør) fortalte litt pikante historier om hva som skjedde da de tre sementfabrikkene gikk sammen, var det humring i salen.

Det var sterke personligheter som ledet virksomheten den gangen - og de hadde nok en lederstil som ikke har passet i dag. Men de fikk gjort enormt mye.

Nå ledes Norcem av Gunnar Syvertsen. Han har også ansvaret for alle sementfabrikkene i Nord-Europa. Norcem har nok tenkt å markere seg i samfunnsbyggingen videre.

Bellona var også representert på jubileumsdagen ved styreformann Olaf Barstad. Han holdt et fargerikt foredrag som ble godt mottatt i saklen. Arrangementet ble avsluttet med besøk i Cementmuseet.

Markedsdirektør Inge R Eeg og markedssjef Kristin Kvisvik sørget for at arrangementet ble gjennomført knirkefritt.

Det kom vel kanskje ikke som en bombe, men Gerhard Heiberg fikk en lisens for å sykle Birkebeinerrittet. Han fikk også tilhørende drakt fra hovedsponsoren for arrangementet som er Norcem, maxit og Byggeindustrien.