- Ikke vent på ledigheten

- Vi kan ikke vente på at arbeidsledigheten blir synlig i offentlig statistikk før tiltak blir iverksatt, sier Peder Backe, administrerende direktør i BackeGruppen og styreformann i BNL.

- Vi ser det allerede i våre tall og hadde håpet at politikerne i større grad hadde stolt på dem og agert etter det, sier Backe som er bekymret for at regjeringens tiltak kommer for sent.

- Det vi ser av ny aktivitet foran oss er skremmende lite . Derfor hadde det vært veldig positivt om kommunene allerede nå kunne få klare signaler om hvor tiltakene kommer og omfanget av dem. Da kunne de begynne å forberede seg, sier Backe.

Peder Backe og Høyre-leder Erna Solberg møtte i dag pressen på Tåsen skole. Her er AS Ing. Gunnar M. Backe i gang med totalrehabilitering og utvidelse av skolen. Solberg og Backe er skjønt enige om at tiden nå er perfekt for å ta tak i forfallet i offentlig bygningsmasse.

- Nå er det mulig å få en pose og sekk løsning. Vi kan få færre arbeidsledige og samtidig kan vi få gjort noe med byggene våre, sier Solberg.

Høyre har i dag presentert noen tiltak som de mener vil begrense arbeidsledigheten i byggenæringen. Å øke rammene for kommunenes rentefrie lån til fem milliarder er ett av dem. Backe er enig i at det nå er viktig og i større grad få på banen det han beskriver som supplementer til det tradisjonelle bankvesenet.

- Jeg er redd for at manglende tilgang på kapital forsterker krisen unødvendig. Derfor er den type tankegang som man har gjort med Kommunalbanken også noe som bør anvendes på andre områder som for eksempel Husbanken, sier han.