- Godt levert av regjeringen

Onsdag manet LO-leder Roar Flåthen regjeringen til å hjelpe Eksportfinans med ferske milliarder. Torsdag fikk han svaret han ønsket. – Godt levert, sier Flåthen. 

Flåthen mener de 50 milliarder kronene regjeringen nå blar opp i lån til Eksportfinans vil avhjelpe den desperate situasjonen mange selskaper i den eksportrettede industrien opplever. Finanskrisen har rammet hardt, og selskapene har kontrakter som mangler finansiering for flere titall millioner kroner.

– Dette ser veldig positivt og vil medvirke til at skipsverft, leverandører og andre eksportselskaper kan få realisert kontraktene sine. Det er avgjørende for industrien å ha likviditet tilgjengelig, sier Flåthen til NTB.

Under LO Stats Kartellkonferanse på Gol onsdag roset han regjeringen for nødhjelpen som er ytt til Garanti-instituttet for eksportkreditt (GIEK), Innovasjon Norge og ved på utvide byggelånordningen for skip.

– Det eneste som gjenstår nå etter min mening er å utvide garantirammene til Innovasjon Norge ytterligere, sier LO-lederen.