Ber regjeringen bruke mer oljepenger

Den nye krisepakken til regjeringen er helt i tråd med de innspillene LO har kommet med. - Vi må bruke mer oljepenger, sier LO-leder Roar Flåthen.

- Forslaget til statsbudsjett for neste år trekker i riktig retning, men trekker ikke langt nok. Denne nye krisepakken finansminister Kristin Halvorsen (SV) varsler nå er helt i tråd med de innspillene vi har kommet med overfor regjeringen, sier LO-leder Roar Flåthen til NTB.

Onsdag ettermiddag holder han sin tale til LO Stats Kartellkonferanse på Gol. Der er også statsminister Jens Stoltenberg (Ap). Finanskrisen kommer til å være blant de sentrale temaene.

Roser regjeringen
Flåthen roser regjeringen for å øke den offentlige etterspørselen for å ta unna for konsekvensene finanskrisen kommer til å få på arbeidsledighetsnivået. Han peker blant annet på vedlikehold og rehabilitering av offentlige bygg, samt behov for utbygging av vei og jernbane.

Likevel mener han regjeringen kan gå lenger, blant annet ved å bruke sitt statlige eierskap for å få igangsatt prosjekter som kan bidra til å holde aktiviteten oppe.

Erkjennelse
- Jeg oppfatter at dette er en erkjennelse fra Kristin og Jens av at det som er gjort hittil ikke er nok. Vi må bruke mer oljepenger enn det det legges opp til i statsbudsjettet, handlingsregelen kan vi bare glemme nå, sier Flåthen
Han poengterer at regjeringen må få tid til å analysere grundig hvordan pengene skal doseres, og sørge for at de treffer riktig.