La ikke kua dø.

Nå må statsminister Jens Stoltenberg personlig ta rattet når det gjelder krisehåndteringen også overfor byggenæringen. Det som kom ut av møtet med boligministeren tirsdag, var tynn suppe. Vi får hver eneste dag meldinger til Byggeindustrens redaksjon om reduksjoner i en rekke bedrifter. Ja, vi snakker om dramatiske kutt i bemanningen.

Nå MÅ regjeringen ta dette inn over seg og det må i løpet av denne uka komme en skikkelig redningsplan. Om ikke før så venter vi at statsministeren kommende søndag igjen innkaller til stor pressekonferanse for å presentere den store krisepakken for byggenæringen.

I en hver sammenheng snakker statsministeren og finansministeren om at det er byggenæringen som først er rammet av finanskrisen. Men de tiltak som så langt er langt foreslått for næringen ligger i statsbudsjettet - og det er i denne sammenheng en evighet til at de tiltakene vil virke. Faren er nå overhengende for at kua dør - og når tiltakene så endelig kommer - er mange bedriftene vandret inn i evigheten.

Det som nå skjer er også en katastrofe for distrikts-Norge. Byggenæringen er en langt viktigere næring for distrikts-Norge enn landbruket. Flere bedrifter har allerede måtte kapitulere - de er konkurs. Bygda Snåsa i Nord-Trøndelag får drøye 60 flere arbeidsledige etter at familiebedriften Øverbygg mandag gikk til skifteretten og begjærte oppbud. Dette er en hjørnestensbedrift i denne kommunen. Men det er mange tilsvarende bedrifter som nå sliter tungt.

Vi får hver eneste dag inn en rekke begymringsmeldinger til Byggeindustrien. Vi roper ikke ulv i tide og utide, men nå er det virkelig alvor. Og dette alvoret må regjeringen ta inn over seg. De er de eneste som nå sitter på de nøklene som fortsatt kan virke.

Dersom ikke regjeringen handler nå vil de også grave sin egen grav...

PS

Onsdag formiddag varslet finansminister Kristin Halvorsen en ny krisepakke for byggenæringen. Den kommer i følge henne først i månedsskiftet januar/februar. Det er for lenge å vente. Vi må ha denne kriseplanen NÅ!!!!

Jens - vi stoler på at du nå tar styringen.