Felles løft mot ledighet

KrF-leder Dagfinn Høybråten oppfordrer nå alle partiene på Stortinget til å samarbeide om tiltak mot arbeidsledigheten i byggenæringen. 

BNL har i dag vært i møter med flere politiske partier på Stortinget om krisepakke.

Vi må få på plass en tiltakspakke, og det må skje fort, sier Høybråten til NTB. Han mener at statsminister Jens Stoltenberg må invitere til et slikt samarbeid når han kommer til Stortinget kommende torsdag.

- Regjeringen må være villig til å gjøre endringer i budsjettet for neste år. Budsjettet bygger på et grunnlag som allerede er utdatert. Det må settes inn målrettede tiltak i bygg- og anleggssektoren og for å stimulere næringslivets investeringer, mener Høybråten.

Han vil ikke låse tiltakene til et spørsmål om skattelette, men er åpen for alle virkemidler.

Høybråten viser til at både Norges Bank, Statistisk sentralbyrå og OECD har anslag for en utvikling i 2009 som er mindre positive enn prognosene i statsbudsjettet. BNLs prognoser anslår at så mange som 60.000 kan bli rammet i år og neste år som følge av nedgangstidene.

Flere analyseavdelinger i større norske banker tror at den totale arbeidsledigheten kan stige til over 4 prosent i gjennomsnitt til neste år.

Etter Kristelig Folkepartis mening står både regjering og storting nå overfor en ekstraordinær økonomisk situasjon. Omslaget i økonomien og i framtidsutsiktene de nærmeste årene, er kommet raskere og sterkere enn noen var i stand til å forutse for mindre enn et halvt år siden, mener partiet.

- BNL ser positivt på initiativet fra KrF-leder Høybråten og håper nå statsminister Jens Stoltenberg tar tak i dette omgående, sier adm.dir Ketil Lyng i en kommentar.