Ny komitéleder

Standard Norges har utnevnt professor Knut Kaasen til ny leder av komiteen som reviderer NS 3431 Alminnelige kontraktsbestemmelser for totalentrepriser.

Knut Kaasen overtar som komitéleder etter høyesterettsadvokat Helge Jakob Kolrud, som gjennom mange år har gjort en meget stor innsats som komitéformann for en rekke juridiske komiteer innenfor bygg og anlegg.

Skiftet av komitéleder innebærer at Knut Kaasen skal lede den nye oppstarten av arbeidet med revisjon av NS 3431, etter at denne komiteen gjennom en periode har vært opptatt med revisjonen av NS 8405 Norsk bygge- og anleggskontrakt.

Professor Knut Kaasen ble cand.jur. i 1977 og tok sin juridiske doktorgrad i 1984. Han har vært dommerfullmektig i Arendal og advokat i Norsk Hydro. Fra 1989 var han professor ved Det juridiske fakultet i Oslo, og ledet Nordisk institutt for sjøretts avdeling for petroleumsrett i årene 1989-2000. Han var prodekanus på fakultetet i perioden 1995-1997 og dekanus fra 2001 til 2003.

Kaasen har praksis som voldgiftsdommer og megler i kommersielle tvister, og er engasjert i utviklingen av standardkontrakter for petroleumsvirksomheten. Han har også vært konstituert som høyesterettsdommer.