Mer krisehjelp også til bygg og anlegg

Statsministeren la søndag ettermiddag frem en ny krisepakke som skal hjelpe eksportindustrien. Det er vel og bra, men det er også viktig at byggenæringen snart får svar på sine rop om krisepakker. Det er denne sektoren finanskrisen først og fremst har rammet så langt. Dette understrekes stadig av både statsminister og finansminister. Men i likhet med eksportindustrien vil vi ha flere konkrete pakker på bordet. Vi vil ha pengene som trengs for å holde hjulene i gang.

 

I de siste dagene har flere av Byggeindustriens medarbeidere vært sammen med mye anleggsfolk på Fjellsprengningskonferansen. I samtale med anleggsfolkene kom det frem at mange også i denne sektoren frykter for mindre aktivitet. Mange innen deler av anleggsnæringen har vært beskjeftiget de siste årene med store tomtearbeider og infrastrukturbygging både til boliger/hytter og til handel/industri.

Når denne virksomheten reduseres, blir det frigjort kapasitet som kan brukes til andre ting. Og i Norge er det enormt mange uløste oppgaver overalt når vi snakker om infrastruktur. Det er konkrete planer i omtrent alle kommuner i landet om slike nødvendige tiltak. Det eneste som mangler er penger og politiske vedtak om å sette i gang.

BNL har lagt frem en god "smørbrødliste" til myndighetene. Følger man den, vil mye være gjort for å sikre sysselsettingen i byggenæringen - og det betyr igjen enormt mye også for den samlede sysselsettingen i landet.

Og investeringer i infrastruktur er også investeringer for fremtiden og for fremtidens generasjoner. Er en vei bygget - så ligger den der som en viktig ferdselsåre til alle tider - om den blir vedlikeholdt da.