Mann funnet død etter i brann i Arendal

En 39 år gammel mann ble funnet død etter at det brøt ut brann i en boligblokk på Mariåsen i Arendal natt til søndag.

 

Politiet ble varslet om brannen klokka 4.05 søndag morgen. Brannvesenet rykket ut med alt tilgjengelig materiell. Samtlige sykebiler i byen ble også sendt til brannstedet. 14 personer ble evakuert, og en person ble funnet død.

Fant død mann
- Vi fant en mannsperson død i en av leilighetene, en 39 år gammel mann, sier operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt til NTB.
Beboerne forteller om dramatiske minutter etter at brannen oppsto og de måtte evakueres. Røyken lå tjukk i gangene de måtte passere for å komme ut.
Alle de overlevende i blokken ble hentet ut og ble søndag morgen tatt hånd om av ansatte i Arendal kommunes kriseteam på et hotell i byen.
- Vi er ganske sikre på at brannen startet i den leiligheten der den døde mannen ble funnet, forteller operasjonsleder Vidar Neset til NTB.

Seks etasjer
Blokken i Mariåsen har seks etasjer og 18 leiligheter. Brannen startet i andre etasje i bygningen, og det skal ha vært vanskelig for beboerne i etasjene over å ta seg ut av bygningen gjennom trappehuset. Derfor ble flere hentet ut av brannvesenet som kom på stedet med stigebil.

- Foreløpig vet vi ikke hva som er årsaken til brannen. Når det blir mulig, vil kriminalteknikere undersøke stedet, sier Neset.

I alt 23 personer er registrert som beboere i bygningen. Åtte av dem var ikke hjemme da brannen oppsto. Derfor er politiet ganske sikre på at ikke det var flere personer i blokken enn de 14 evakuerte og den omkomne mannen.
Røykdykkere har vært gjennom leilighetene for å se etter om det kunne være flere i bygget, skriver Agderposten.