Trafikkaos etter snøfall i Midt-Norge

To trailere som hadde kjørt seg fast i heftig snøvær, sperret fredag kveld E136 mellom Dombås og Åndalsnes.

- Det er store snømengder og dårlig vær i hele regionen nå i kveld. Vi fikk melding om de to kjøretøyene ved 18.30-tiden og bergingsbiler er på vei, forteller operasjonsleder Finn-Tore Pettersen ved Nordmøre politidistrikt til NTB.

De vogntogene, et slovakisk og et svensk, sperrer hele europaveien slik at all øvrig transport på veien også står. Dette kan skape problemer for bergingsmannskapene på veien som får problemer med å komme seg fram.

- Veien er stedvis veldig smal og ved Bjorli der vogntogene står, kan det fort hope seg opp store mengder snø, sier Pettersen som ikke visste om trailerne hadde skikkelige dekk eller kjetting.

Også flere andre steder i fjellet satte været kraftig preg på framkommeligheten fredag kveld. Riksvei 7 på Hardangervidda var stengt for alle lette kjøretøyer og for trailere var det kolonnekjøring. Også riksvei 51 over Valdresflya i Oppland var stengt på grunn av uvær. På grensen mellom Vest-Agder og Rogaland førte været til stengning av fylkesvei 986 mellom Sirdal og Lysebotn og strekningen mellom Sirekrok og Vardehei.