Professor/førsteamanuensis i betongkonstruksjoner

Universitetet i Stavanger (UiS) har 8000 studenter og 1100 ansatte og et mangfold av undervisnings-, forsknings- og utviklingsaktiviteter. UiS eier 50 % av forskningsinstituttet International Research Institute of Stavanger AS (IRIS). Universitetet ligger i landets mest attraktive region med gode botilbud, et dynamisk arbeidsmarked og spennende kultur- og fritidsaktiviteter. Stavangerregionen har fått status som Europeisk Kulturhovedstad i 2008. 

FirmaUniversitetet i Stavanger (UiS)
Fylke
Søknadsfrist23.12.2008

Bli med på å utfordre og utforske!

Professor/førsteamanuensis i betongkonstruksjoner Det teknisk- naturvitenskapelige fakultet, Institutt for konstruksjonsteknikk og materialteknologi

 

Søknadsfrist 23.12.2008

Universitetet i Stavanger har ledig stilling som professor/førsteamanuensis i betongkonstruksjoner ved Det teknisk- naturvitenskapelige fakultet, Institutt for konstruksjonsteknikk og materialteknologi.
Fagområdet for stillingen er betongkonstruksjoner og omfatter prinsipper for beregning og prosjektering av slakk- og spennarmerte betongkonstruksjoner og numerisk modellering av betongkonstruksjoner. Generell konstruksjonsteknikk (konstruksjonsmekanikk og byggeteknikk) anses også som relevant for stillingen.

Arbeidsoppgavene vil være forskning, veiledning, undervisning og eksamensarbeid relatert til det aktuelle fagområdet, samt administrative oppgaver.
Det forventes at den som tilsettes bidrar til utvikling av samarbeid med samfunns- og næringsliv.

For tilsetting som professor må søkere kunne dokumentere utstrakte faglige kvalifikasjoner innenfor vesentlige deler av fagområdet og gjennom egen innsats ha vist vitenskapelig kompetanse innenfor en eller flere deler av fagområdet. Det vil bli lagt vekt på evnen til å initiere og lede forsknings- og utviklingsoppgaver. For tilsetting som førsteamanuensis kreves utdanning som dr.ing, dr.scient, PhD eller tilsvarende kompetanse innenfor fagområdet.

Den som tilsettes må kunne dokumentere pedagogisk basiskompetanse, eventuelt ta imot tilbud om kurs som gir slik kompetanse i løpet av en periode på to år.

Den som tilsettes må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk skriftlig og muntlig, eller tilegne seg denne kompetansen i løpet av en periode på to år. Den som tilsettes må være forberedt på å gi undervisning på engelsk.

Stillingen gir automatisk medlemskap i Statens pensjonskasse som sikrer gode pensjonsrettigheter. Medlemmer kan søke boliglån til gunstige vilkår.

Fullstendig utlysningstekst og stillingsbetenkning finnes på www.uis.no under "Ledige stillinger". Stillingsbetenkningen gjør nærmere rede for fag- og ansvarsområde, arbeidsoppgaver, kvalifikasjonskrav og andre forhold som vil bli vektlagt ved tilsetting.

Nærmere opplysninger om stillingen fås også ved henvendelse til instituttleder Ole Andreas Songe-Møller, tlf 47 51 83 21 59, epost ole.songe-moller@uis.no  

Vis flere stillinger: