- Vi har fått betaling

Frode Nilsen, prosjektdirektør i Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) måtte i sitt innlegg under Fjellsprengningsdagen skuffe de som ventet på skandalehistorier fra OPS-prosjektet på Sørlandet.

- De som lurer på om vi klarte å samarbeide med CJV så er svaret ja, og for de som lurer på om vi har fått betalt av CJV så er svaret også ja, sa Frode Nilsen i sitt innlegg.

Nilsen skrytte av en byggherre som han fortalte har strenge krav til kvalitet og dokumentasjon.

- Vi opplever ikke de samme kravene til dokumentasjon med norske byggherrer, sa Nilsen. - Hvordan kvaliteten er på resten av prosjektet kan ikke jeg si noe om, men kvaliteten på tunnelen er veldig god, fortsatte han.

Under OPS-prosjektet har LNS drevet sju to-løpstunneler som til sammen har en lengde på cirka 12 kilometer. Det var generelt sett liten overdekning for alle tunnelene. Dette medførte at fjellkvaliteten varierte mye og var meget overflateforvitret. Tunneldrivingen krysset svært vannførende svakhetssoner som krevde omfattende injeksjon og tung sikring.

- Det er veldig mange som har spurt meg om vi tjente penger på prosjektet. Svaret på det er at vi etter hvert begynner å få en stor lønnskonto i himmelen, sa en smilene Nilsen.