Æresmedlemskap til Berg

Styret i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) utnevner innimellom medlemmer i foreningen med æresmedlemskap.

Knut R. Berg mottok dette fortjente æresmedlemskapet torsdag formiddag.

- Styret har, i samsvar med de fullmakter styret har, besluttet at foreningen også i 2008 skal utnevne et æresmedlem. Å belønne fortjente medlemmer er for styret og meg i høy grad et høydepunkt. NFF har i dag gleden av å hedre en som vi i vår faghverdag er helt avhengige av.

Knut har ledet kursvirksomhet og fagdager innen de fleste av våre fagområder, men spesielt fjell/berg og betong har vært hans hjertebarn. Og jobben er utført med en slik stø hånd at den gode økonomien foreningen i dag kan vise til, i stor grad er forankret i dette arbeidet. Men økonomi er ikke drivkraften. En utrettelig innsats for fagkunnskap og kursing har vært med til å skape NFF til den kunnskapsarena vi framstår som i dag. I mer enn 20 år er spreningskurset på Storefjell gjennomført med stil og kompetanse, og han har vært sentral i samtlige. Han har styrt høstkonferanser i 30 år, med god støtte fra en kvinnehånd, Siri Engen. Og få foreninger kan vel vise til et samlingspunkt som dette? Og han har vært fast medlem i redaksjonskomiteen for konferanseboken fra og med 1982, det vil si gjennom 26 år. Og dermed satt sine spor i vårt tradisjonsrike arrangement, slo Haug fast i sin til tale til Berg.

Hun viste til at Berg har et stort nettverk som vet å verdsette den jobben som gjøres.

- I senere tid må det bemerkes at han har voldet styret en del bekymringer. Han har nemlig varslet sin avgang. Dermed må vi sette vår lit til erfaringsoverføring med Siri Engen og nye krefter. Knut R. Berg, vi er stolte over å kunne inkludere deg i rekken av æresmedlemmer, det har du ærlig fortjent, uttalte Haug under utdelingen.