Åpen konkurranse om Sørenga

Arkitekter som vil være med å utforme og utvikle området med Fjordbyens beste beliggenhet må melde sin interesse innen 5. desember. 

Det er nemlig søknadsfristen for å delta i åpen prekvalifisering for oppdrag om utarbeidelse av forprosjekt for de første kvartalene på Sørenga.

Forventer stor pågang
Oppdragsgiver, som er Sørenga Utvikling, regner med stor interesse for konkurransen.

– Dette er en unik mulighet til å være med på identitetsbygging i Fjordbyen. Vi regner med at mange arkitektkontorer og team i inn- og utland vil ønske å sette sitt preg på dette sentrale prosjektet, sier arkitekt Gry Kleven, som sammen med Asle Strøm, er utviklingsansvarlig for prosjektet i Sørenga Utvikling KS.

LPO arkitekter AS er allerede engasjert for første byggetrinn. I tillegg vil tre arkitektkontorer eller team bli invitert til å være med å utforme de fire første delområdene. Inntil ti kontorer vil bli kalt inn til intervju, og allerede på nyåret vil det være klart hvilke tre som går videre i prosessen.

En sammensatt gruppe
Prosjektering av Sørengas to første kvartaler vil bli igangsatt i løpet av 2009. – Grunnen til at vi ønsker å velge ut arkitekter for flere områder allerede nå, er for å få inn flest mulig ideer så tidlig som mulig, sier Kleven. Gruppen av arkitektkontorer som skal settes sammen vil ha erfaring fra store boligprosjekter med høy arkitektonisk kvalitet, miljøkompetanse og samarbeidsegenskaper.

Byråd for byutvikling, Merete Agerbak – Jensen, håper og tror arkitektene på Sørenga vil levere forslag med høy kvalitet på bygningene, byrommet og miljøet. – Utbyggingen er svært viktig, siden prosjektet er så boligtungt i forhold til andre utbygninger i nærheten, som har overvekt på næring, sier hun.

Sørenga Utvikling legger stor vekt på føringene fra planmyndighetene rundt kvalitet og variasjon i uttrykket. – Sørenga skal være et fremtidsrettet bomiljø, sier Kleven.