Vil ha krisetiltak mot økende ledighet.

- Regjeringen har ikke helt skjønt alvoret i finanskrisen, sier NHO-president Paul-Chr. Rieber. NHO vil ha krisetiltak med umiddelbar effekt for å motvirke økende ledighet.

- Fra hele landet får vi inn rapporter fra bedrifter som melder om problemer. Det er minkende etterspørsel etter varer, kutt i antall ansatte og planlagte investeringer legges på is. Så det må handles raskt. Venter regjeringen for lenge vil det medføre enda høyere ledighet, sier NHO-presidenten.

- 2009 blir et vanskelig år. Tiltakene må derfor virke raskt og målrettet.

NHO foreslår selv en rekke tiltak for å bøte på situasjonen. Blant disse er skattelette som bedrer konkurranseevne og investeringsevne, og offentlige investeringer i lønnsom infrastruktur for å stimulere innenlandsk etterspørsel.

- Regjeringen bør umiddelbart reversere de planlagte skatteøkningene på bedriftene. I andre land, blant annet i Storbritannia, er det skattelettelser og ikke skatteøkninger som foreslås. Det bør også etableres beredskap for å iverksette investeringer i offentlig regi på kort varsel, sier Rieber.
NHO advarer imidlertid mot økt offentlig forbruk:

- Det er mindre treffsikkert og vanskelig å stramme inn ved en senere konjunkturoppgang, sier NHOs president, som er øverste tillitsvalgte for nesten 20 000 bedrifter med nærmere 500 000 ansatte.