Vil flytte tilbake til Fjelltunvegen

- Bygningsmyndighetene må tolke rapporten og fortelle oss hva som skal til for at vi kan flytte opp igjen, sier Oluf Holm.

 

Han var formann i Sameiet Fjelltunvegen 31 og var blant beboerne som overlevde da fjellet løsnet og traff blokken i Ålesund.

Holm sier at han ikke har lest rapporten, som ble lagt fram mandag, og at han kun kjenner hovedkonklusjonen fra mediene.

- Det Ålesund-utvalget sier om årsaken til ulykken, er ikke noe nytt. Dette har vi visst lenge, sier han til Sunnmørsposten.

Rapporten fastslår at tomta i utgangspunktet var stabil, men at den ble ustabil som en direkte følge av sprengingsarbeidene.

Selv ønsker Holm ikke å se tilbake og søke etter mulige «skyldige» for ulykken.
- Det skulle blitt gjennomført en ny geologundersøkelse av tomta etter at den var sprengt ut, men dette ble ikke gjort. Det var heller ikke noe krav i byggeforskriften til at utbygger skulle ha gjort dette. Så skjedde det som skjedde. Nå går livet videre, sier Holm.

Han mener Ålesund-utvalgets forslag om bedre geologiske undersøkelser ved lignende byggeprosjekter er en «logisk konsekvens» etter det som skjedde i Fjelltunvegen.