Gulskog-brannen skyldtes elektrisk feil

De overlevende etter dødsbrannen på Gulskogen i Drammen tror at feil i det elektriske anlegget forårsaket tragedien. Politiet har derimot ikke trukket noen konklusjoner.

 

Ifølge en venn av en beboer i det tre etasjer høye trehuset som brant ned til grunnen natt til søndag, tror flere at overbelastning på det elektriske anlegget kan være årsaken til brannen.
De siste seks av de gjenværende polske arbeiderne som overlevde brannen, reiste fredag hjem til Polen. Torsdag reiste de siste av de pårørende hjem. En av de overlevende ligger fortsatt hardt skadd på Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

- For tidlig
Drammens Tidende har snakket med vennen til en av de avdøde. Han forteller at rommene i boligen i Stasjonsgata 36 var inndelt i mindre enheter med lettevegger. Slik fikk hver enkelt sitt lille rom med seng og kjøleskap. Flere hadde også kokeplater på rommene sine.
Det skal først ha vært røykutvikling i et sikringsskap i annen etasje i bygningen, og siden skal det ha begynt å brenne. Det skal heller ikke ha vært brannslukkingsapparater eller røykvarslere i huset.
Politioverbetjent Nina Bjørlo er ansvarlig for etterforskningen. Hun vil ikke kommentere avisens opplysninger, men sier det er altfor tidlig å si noe om årsaken til brannen som tok sju liv.

Identifisering
Politiet er nettopp er ferdige med å undersøke brannruinene. Nå venter arbeidet med å analysere de funnene som er gjort før en konklusjon kan trekkes.
- I tillegg har vi mye av vår konsentrasjon knyttet til identifiseringen av de sju døde som tar mye tid. Vi har fått referansemateriale for noen av dem og skal nå gjennomføre sammenligningen, forteller Bjørlo til NTB.
De døde vil enten bli identifisert gjennom DNA-testing eller ved å sammenligne tanndata.

Alt brant
Ettersom alt ofrene eide i Norge brant opp, må politiet vente på referansemateriale eller dentalopplysninger fra Polen. Dette tar flere dager.
Selve huset på Gulskogen er sperret av, selv om de tekniske arbeidene er gjennomført. Det er fortsatt stor fare for at restene kan falle sammen. Ruinene vil imidlertid ikke bli revet før etterforskningen er helt ferdig, i tilfelle politiet får behov for å foreta ytterligere undersøkelser.