Tre millioner til lavenergi

Regjeringen bevilger tre millioner kroner til Lavenergiprogrammet. 

Lavenergiprogrammet er et samarbeid mellom byggenæringen og staten for å få til energieffektivisering i bygg og anlegg. De som er med i programmet er Arkitektbedriftene, Byggenæringens Landsforening, Husbanken, Enova, Statens Byggtekniske Etat, NVE og Statsbygg.

Lavenergiprogrammet var en del av klimaforliket på Stortinget hvor det ble enighet om at innsatsen til programmet skulle trappes opp og det skulle settes av tilstrekkelig med midler. Til tross for dette kom det ikke midler på statsbudsjettet i første omgang.

- Det er veldig gledelig at Regjeringen nå har bevilget penger til programmet, og dette er et viktig første skritt. Regjeringen sender et signal om at de må legge om og trappe opp innsatsen på energieffektivisering og energiomlegging i bygg sier, daglig leder Guro Hauge i Lavenergiprogrammet.

I pressemeldingen fra Senterpartiet står det at regjeringen jobber med flere tiltak for å minske effektene av finanskrisen.

- Energieffektiviseringstiltak vil bidra til økt sysselsetting og samtidig som det er et godt klimatiltak. Satsingen på Lavenergiprogrammet for bygg og anlegg er et tiltak som vil virke både på kort og lang sikt sier Brustad Moe

Lavenergiprogrammet skal jobbe med kompetanseheving i byggenæringen innen energieffektivisering og energiomlegging. Det første som det settes i gang med er å bidra til at byggenæringen i stand til å bygge etter de nye energikravene som stilles til nybygg etter 1. August 2009. Samtidig skal programmet stimulere til at det settes i gang forbildeprosjekter som kan vise gode miljøløsninger.