Tidenes beste fra AF

Entreprenør- og industrikonsernet AF Gruppen (AFG) leverer i tredje kvartal et driftsresultat på 81,4 millioner kroner, tilsvarende en driftsmargin på 5,4 prosent.

Det gode resultatet skyldes bedring i marginer innenfor virksomhetsområdene Bygg og Anlegg, og vekst innenfor Energi og Miljø.

AF Gruppen leverer sitt beste kvartalsresultat noen sinne. Virksomhetsområdet Bygg leverer gode resultater i kvartalet og har fortsatt god ordrereserve Også innenfor Anlegg er marginene bedret. Miljø har etablert virksomhet i Storbritannia og inngått kontrakt om fjerning av seks plattformer på britisk sektor i Nordsjøen. Energi har en positiv vekst i driftsinntekter og resultat i kvartalet. Etterspørselen er stor innenfor hele virksomhetsområdet. Resultat før skatt i tredje kvartal var påvirket av en nedskrivning av markedsbaserte aksjer på 9,6 millioner kroner.

I løpet av tredje kvartal har AF Gruppen overlevert flere større prosjekter. Leirfossene kraftverk i Trondheim og Hotell Opera i Gøteborg ble ferdigstilt i tredje kvartal 2008.

Markedssituasjonen er ulik innenfor de fem virksomhetsområdene i AF Gruppen. Tilgangen på nye prosjekter er god innenfor Energi og Miljø. I Anlegg er det et stort utbud av prosjekter, men mange konkurrenter. Innenfor Bygg opplever enkelte forretningsenheter redusert etterspørsel. I Eiendom har AF ikke startet noen nye prosjekter i 2008.

AF Gruppen har i tredje kvartal inngått en avtale med Kilden Teater- og Konserthus om bygging av Kilden, et teater- og konserthus i Kristiansand. Kontrakten har en verdi på 450 millioner kroner. I tillegg har AF inngått en avtale en avtale med Shell U.K. Limited om fjerning og gjenvinning av seks plattformer ved Indefatigable-feltet på britisk sektor i Nordsjøen. Kontrakten har en verdi på 230 millioner kroner.

AF Gruppen har i tredje kvartal fortsatt satsingen på virksomhetsområdet Energi. AF kjøpte i juli 2008 100% av aksjene i selskapet Aeron AS. Aeron er en ledende leverandør av HVAC-systemer (Heating, Ventilation, Air Conditioning og Cooling) til skipsindustrien og vil inngå i virksomhetsområdet Energi.

- AF Gruppen er godt fornøyd med å kunne legge frem tidenes beste kvartalsresultat. Marginforbedringer innen Bygg og Anlegg gir AF Gruppen større konkurransekraft inn i et tøft marked. Samtidig ser vi at vår offensive satsing på bredde i virksomheten gjør AF Gruppen mer robust for svingninger i markedet. Virksomhetsområdet Energi opplever en betydelig vekst i driftsresultat i tredje kvartal 2008. Økningen er et resultat av organisk vekst og oppkjøp. AF Gruppens miljøvirksomhet har etablert virksomhet i Storbritannia i tredje kvartal. Gjennom flere større kontrakter i 2008 har AF Gruppen fått et fotfeste innenfor rivings- og gjenvinningsmarkedet på britisk sektor i Nordsjøen. Ved å utnytte deler av vår kompetanse på tvers av enhetene, har vi skapt nye verdier. Vi ser et stort potensial for våre nye virksomhetsområder i årene som kommer, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.

- Markedet for byggtjenester er preget av usikkerhet på grunn av den negative utviklingen i finansmarkedet. Innenfor virksomhetsområdet Anlegg er utbudet av nye prosjekter større enn i Bygg, men det er stor konkurranse om hvert oppdrag. Eiendomsmarkedet er meget svakt, og vi har i kvartalet nedvurdert verdien av våre usolgte boligenheter. Markedet for Miljø og Energi er godt. Totalt sett har AF Gruppen en stabil ordrereserve og konsernet har sitt beste driftsresultat noensinne, sier Pål Egil Rønn.