Vegvesenet skjerper rutiner etter ras i Nord-Trøndelag

Statens vegvesen varsler at rutinene vil bli skjerpet etter raset på E6 og jernbanelinjen i Løsberga i Steinkjer.

Vegvesenet leverte torsdag kveld sin redegjørelse til Samferdselsdepartementet om forholdene i Løsberga i Nord-Trøndelag. I redegjørelsen heter det at det har vært nært samarbeid med ekspertise i anleggsfasen, men at det ikke foreligger geologiske rapporter i forbindelse med vedtaket om utvidelse til firefeltsvei.

- Vi fokuserer nå på hva som skjedde i beslutningsfasen. At det ikke foreligger en geologisk rapport før beslutning om utvidelse til firefeltsvei reiser spørsmål om dette er godt nok håndtert. Det er grunn til å gå dypere ned i dette, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen i en pressemelding.

Vegvesenet har satt ned en gruppe som skal vurdere hva som skjedde i planleggings- og beslutningsfasen. Gruppens rapport vil foreligger over nyttår.
- Vi tar lærdom av det som har skjedd. Vi vil på bakgrunn av dette gjennomgå rutinene våre og skjerpe vår oppmerksomhet under planlegging og prosjektering. I lys av gruppens vurderinger er vi åpne for hva vi ytterligere bør foreta oss, sier Gustavsen.

Nordlandsbanen og E6 har vært stengt siden et steinras gikk i Løsberga 3. november. Nordlandsbanken kan trolig åpnes lørdag kveld, men det vil fortsatt ta noen uker før E6 kan åpnes. Også tidligere i år gikk ble E6 stengt i to uker på samme sted, da i forbindelse med en sprengningsulykke.