Sju evakuerte fra brennende bygård i Kristiansand

Sju beboere ble torsdag kveld evakuert da det begynte å brenne i en bygård i Kristiansand sentrum.

- Sju personer ble evakuert, og vi opprettet et samlingssted for dem på Hotell Caledonien. Kommunens kriseteam bistår, og de evakuerte har fått tilbud om å bo på hotell, sier operasjonsleder Arne Arnesen i Agder politidistrikt til NTB.
Det var klokken 21.29 torsdag kveld at politiet fikk melding om brannen. Ved midnatt var mannskapene i gang med å gjennomsøke bygningen i tilfelle det var flere mennesker der, men på morgenkvisten kunne politiet bekrefte at alle var tatt hånd om.

- Brannmannskapene har gjennomsøkt alt, og vi har fått bekreftet at det ikke befant seg flere mennesker der, sier Arnesen.

Totalt 13 mennesker er registrert bosatt i bygningen der det begynte å brenne. Ikke alle var hjemme da brannen brøt ut, og sju måtte evakueres torsdag kveld. Beboerne i to nabobygninger ble ifølge Fædrelandsvennens nettutgave også evakuert, men de kunne senere flytte tilbake.

En pub i første etasje ble fullstendig ødelagt som følge av brannen, og det ble store brann- og røykskader på bygget. Ifølge lokalavisens nettsted er det uklart hvordan brannen oppsto, men det kan se ut som om brannen startet i andre etasje.

Det vil fredag bli foretatt undersøkelser på stedet.