Betongpris til Farris Bad

Veidekkes årlige Betongdag ble arrangert for 14. gang på torsdag. Nytt av året var utdelingen av Veidekkes Betongpris.

174 deltakere var til stede under det som tidligere het Betongkonferansen men som nå har fått navnet Veidekkes Betongdag.

Etter en dag med flere gode faglige innlegg var det tid for å hedre egne betongarbeider. Det første prosjektet som fikk Veidekkes Betongpris var Farris Bad i Larvik. Under følger deler av juryens begrunnelse:

"Byggeprosjektet er svært komplekst mht byggeteknikk. Det er ett spenstig byggeprinsipp m etterspente dekker, opphengte stålkonstruksjoner og fagverksløsninger i betongvegger. Den største utfordringen har vært kompleksiteten i bygget. Sluttresultatet er ett imponerende stykke betongarbeid.

Byggherre og arkitekt har ønsket synlige betongoverflater i store deler av bygget og anlegget har vist stor respekt for dette og lagt ned mye innsats for å lykkes med gode overflater. Betongen fremstår med fine flater, er rolig og massiv og arbeidene som er utført fortjener hederlig omtale for å ha utnyttet betongens egenskaper på en utmerket måte.

Her er gjort mye arbeid som ikke ble kalkulert inn i totalprosjektet. Prosjektet har vist seg mye mer komplekst enn det ble forstått som hotellprosjekt. Likevel kommer prosjektet ut med fem prosent bidrag, og det er oppnådd lønnsomhet fordi fokuset har vært rettet på optimal utnyttelse av innsatsmidler.

Men våre samarbeidspartnere har også gitt viktige bidrag. Fra arkitekten Halvorsen & Reine arkitekter, til RIB og Sweco som har vært svært fleksible, samarbeidende og kjappe til å komme med nødvendige endringer underveis. Det er ett spennende vågestykke det konstruksjonsprinsippet de har lagt til grunn for hotellet."