Økning i sementprisene

- Norcem AS varsler ny prisøkning på sement gjeldende fra og med 1. mars neste år, sier markedsdirektør Inge R. Eeg til Byggeindustrien.

 

- Vi har fått en del spørsmål i den senere tid i og med at mange råvarer den siste tiden har falt i pris. Sementproduksjon er en tung og kapitalintensiv virksomhet, og for å ha best mulig forutsigbarhet inngås det langsiktige avtaler på de største innsatsfaktorene, dvs. energi - råvarer og frakt. Dette gjelder naturligvis ikke bare Norcem, men hele sementindustrien i Europa.

- Vi setter opp prisen med 50 kroner pr. tonn (6 prosent). Det er mindre enn den prisøkningen vi nå ser i Europa. Vi økte prisen også 1. oktober i år med 3,5 prosent. Ser vi 08 og 09 i sammenheng er prisøkningen 9,5 prosent. Det er lite trolig det blir flere prisøkninger neste år bortsett fra reguleringen fra 1. mars, sier Eeg.

- Situasjonen er fortsatt den at summen av kostnader har økt vesentlig, noe som vi ser oss nødt til delvis å dekke inn ved økte sementpriser. Vi vil også påpeke at hvis vi ser prisutviklingen over noe tid, har den vært relativt moderat.

- Norcem er selvsagt klar over, og ser det ansvaret vi har for at våre kunders produkter skal kunne opprettholde sin konkurransekraft, og mener vi gjennom de siste årene har vist dette. Vi vil fortsatt bidra til dette, sier Eeg.