Optimisme på Haugalandet

Mens negative vinklinger på den økonomiske situasjonen herjer i media, kan Mesterhus Haugaland melde om optimisme. 

– Vi i Mesterhus Haugaland har fremdeles hendene fulle med å serve våre kunder. Vi tegner, prosjekterer og skriver avtaler som vi har gjort tidligere, og våre tre byggmesterfirmaer bygger de eneboligene som vi selger som vanlig, forteller daglig leder Odd Haga på et kundebrev på nett.

Han vedgår at det er markant nedgang i boligbyggingen.

– Men de store utslagene er basert på statistikker først og fremst fra de store tettstedene som Oslo, Bergen, Trondheim m.m. En må her heller ikke glemme at leiligheter er tatt med i beregningen, og at det er mange som har spekulert i kjøp og salg av disse de siste par årene. Mange av spekulantene er borte, mens de som skal bygge enebolig til sitt eget bruk, fremdeles er i markedet, konstaterer han.

– Her på Haugalandet er vi i en særskilt gunstig situasjon. Olje- og gassindustrien har langsiktige vyer. Dette medfører at vår verkstedindustri fremdeles vil bli tidelt oppdrag. I vårt distrikt finnes mye teknisk kompetanse som eksporteres rundt i hele verden. I tillegg har vi tøffe redere som og bidrar med det siste innen nybygg og teknologi. Alt dette gjør at vi her på Haugalandet tør ha litt mer optimisme enn andre steder i landet, forteller han.

Hauge påpeker at all historikk viser at det å investere i egen bolig er god butikk. En investering for livet. Så til kunder som er usikker på om dere skal bygge i disse tider, har han følgende råd:

– Dersom deres økonomi i form av trygge arbeidsplasser og lønninger tåler en investering på 2,5 mill og oppover som det gjerne koster å oppføre en enebolig, så bør dere investere. Vi hjelper mer enn gjerne med å sette opp et kostnadsoverslag. Dette kan kunden ta med i banken for å la dem vurdere om dere bør sette i gang med byggingen, uttaler han og slår et slag for Husbanklån.