Sjette omkomne hentet ut

Tirsdag ble en av de to savnede polakkene hentet ut av brannruinene i Drammen. Jobben med å lete gjennom den totalskadde boligen er krevende og farlig.

Tirsdag ettermiddag ble den sjette omkomne hentet ut, melder Drammens Tidende.

Til sammen er nå seks personer bekreftet omkommet, en er fortsatt savnet og antatt omkommet og én er livstruende skadd etter brannen i en treetasjes bolig på Gulskogen i Drammen natt til søndag. 14 personer greide å redde seg ut av boligen.

Farlig letearbeid
Politiet konsentrerer seg nå om å finne mannen som er savnet. De antar han er omkommet. All informasjon gitt av pårørende og politiets egne undersøkelser tyder på det.

Den nedbrente treetasjersboligen er så fullstendig ødelagt at teknikerne har farlige arbeidsforhold. Mandag ble pipene som sto i ruinene fjernet, samt deler av en vegg. Teknikerne går varsomt fram.

– Våre teknikere blir bistått av snorkelbil fra brannvesenet. Huset har omfattende brannskader og utfordringen er stor, sier etterforskningsleder Nina Bjørlo.

Om de to likhundene som var i aksjon mandag skal brukes videre, vil bli vurdert fortløpende.

 

Avhører de overlevende
Selv om politiet gikk ut med navnene på de sju som er antatt omkommet i brannen mandag, kunne de ikke si hvem som er funnet og hvem de fremdeles mener ligger i ruinene.

De overlevende var mandag samlet på et hotell i Drammen. Da var ingen i stand til å gjennomføre avhør.

– Vi vil begynne med avhør av dem som reddet seg i løpet av tirsdagen. Det er totalt fjorten personer som oppholder seg på hotell. Pluss en som er hardt skadd på Haukeland universitetssjukehus. Han er fremdeles under intensivbehandling, forteller Bjørlo.

Bjørlo mener det vil bli vanskelig å fastslå en brannårsak.

– Åstedet er så nedbrent og skadd. Det spørs om vi finner årsaken, sier hun.

Ulovlig boforhold
I kjølvannet av dødsbrannen stiller flere spørsmål ved utenlandsk arbeidernes boforhold i Norge. Arbeidstilsynet har lenge var kritisk til utenlandske arbeidstakeres boligsituasjon. Det bodde langt flere mennesker i boligen på Gulskogen enn hva som er tillatt.

– Jeg har skjønt at flere nå reagerer på dette her i distriktet. Det har jo vært kjent fra andre byer at boforholdene blant østeuropeere og sesongarbeidere er svært dårlige, sier Bjørlo.