Systemhus med spennvidde

Systemhus lanserte fire nye eneboliger på sin kongress i Bodø. Her tilbys klassisisme og modernisme samt herskapelig og tradisjonelt. 

Mest folkelig er nok Helle som er en fleksibel enebolig for smal og skrå tomt. Boligen består av en innholdsrik leilighet på hovedplanet som er universelt utformet kombinert med god bodplass. Sokkeletasjen kan leies ut. Med andre ord en enkel og funksjonell enebolig med gode romløsninger for et langt liv. Boligene kan lett kjedes sammen med carport. BRA er på 175 kvadratmeter. Arkitekt er Arkplan.

Høvik har en spennende atriumform hvor romfunksjonene kranser rundt et uteareal hvor store skyvedører i glass fører til den lune uteplassen som fungerer som husets hjerte. På sommerstid kan alle skyvedører åpnes opp mot uteplassen som bidrar til å viske ut skillet mellom ute og inne. Høvik kan også leveres med private uteplasser som takterrasser. BRA er på 161,1 kvadratmeter. Arkitekt er Tegra Byggprosjektering.

Stange er et hus fir flat tomt som er bygget over en klassisk lest. Sentralt for huset er det majestetiske inngangspartiet med søyler som fører inn til husets sentrale hall/bibliotek. Utenfor ligger en romslig ”ute-stue”. Soveromsavdelingen ligger godt skjermet i egen fløy. Konstruksjonen sørger for god gjennomstrøning av lys. BRA er på 147,5 kvadratmeter. Arkitekt er Tegra Byggprosjektering.

Skikkelig fasjonabelt er Bellevue som viser seg frem over to etasjer på flat tomt. Husets søyler understreker det klassiske inntrykket og forsterker det herskapelige samtidig som fasadene er stramme med litt høytidelig preg. Huset skal også tiltrekke seg unge som ønsker et tidløst og klassisk ytre med funksjonelle planløsninger tilpasset dagens krav. BRA er på hele 290 kvadratmeter. Arkitekt er Unikus.