Ny innseiling til Gunhildvågen

Utdypingsarbeidet ved innseilingen til Gunhildvågen like sør for Florø er nå fullført. Arbeidet ble gjennomført på rekordtid, skriver Kystverket.no

Utdypingsarbeidet som har pågått døgnkontinuerlig i to måneder ombefattet undervannssprengning av ca. 60 000 kubikkmeter fjell og mudring av 4 000 kubikkmeter løs masse. Massen er deponert på industriområdet i Gunhildvågen, nord for Trolleskjæret, Botnastranda og ved Søre Nekkøy.

Utdyping av alternativ farled gjennom Måsholmsundet har, ved å øke dybden til 10 meter i en bredde på 80 meter, åpnet for større fartøy. Fartøy vil kunne seile inn uten å gjøre kursendring, og farvannet er nå blitt mer oversiktlig og lettere å manøvrere.

Det er det svenske firmaet Boskalis Sweden AB som har utført utdypingsarbeidet til en prislapp på 33 millioner kroner. Totalkostnaden for hele utdypingsprosjektet er beregnet til rundt 43 millioner kroner og inkluderer merking av leden. Kystverket vil på nyåret etablere syv hurtigbåtmerker med indirekte belysning, en lanterne og overrettmerke i området.

Utbedringsprosjektet i Gunhildvågen står oppført som et av de prioriterte utbedringsprosjektene i Kystverkets Handlingsprogram for 2006-2015