Lavere reserver for norske NCC

NCC Construction Norge holder omsetningen oppe i tredje kvartal, men tærer kraftig på ordrereservene. Samtdig varsler konsernet store nedbemanninger.

NCC Construction Norge hadde en omsetning på 1.550 millioner svenske kroner i tredje kvartal, opp 22 millioner kroner målt mot samme periode i fjoråret.

Resultatet svekker seg dermed fra 55 til 33 millioner svenske kroner. Det gir en resultatmargin på svake 2,2 prosent.

Mest bekymringsfullt er allikevel at det tærer på ordrereserven. På et år har den gått ned fra 7355 til 4805 millioner svenske kroner.

Ordreinngangen er 410 millioner svenske kroner dårligere enn i samme kvartal i fjor, og den ligger på 831 millioner svenske kroner.

For hele NCC-konsernet ser ordretallene litt lystigere ut. Riktignok synker ordreinngangen i kvartalet med nesten fire milliarder svenske kroner, men ordrereservene holder seg allikevel på samme nivå som for et år siden.

Også konsernet leverer nettoomsetning på linje med tredje kvartal i fjor (13,9 milliardersvenske kroner). Driftsresultatet synker med 79 millioner til 787 millioner svenske kroner. Det gir en driftsmargin på 5,6 prosent.

Konsernsjef Olle Ehrlén forteller om negative fremtidsutsikter. NCC tror nemlig ikke at en vekst innen anlegg kan dekke opp for boligfallet.

I rapporten skriver NCC at de på konsernbasis har besluttet å si opp 1.700 ansatte frem til og med oktober, og varsler at det vil komme ytterligere oppsigelser. 

Les hele rapporten her