Han skal frisere Systemhus

Mestergruppen har hentet en mann fra frisørkjeden Nikita for å få sveis på sin boligkjede Systemhus som har slitt med medlemsvekst. 

– Jeg synes det er gøy å selge, og jeg vil hjelpe dere til å selge mer, sa Karl Arne Jespersen (40) da han presenterte seg for medlemmene på Systemhuskongressen som ble arrangert i Bodø sist helg. Systemhus har sitt hovedkontor i Bodø.

Jespersen bor i dag i London hvor han jobber som salgsdirektør for det internasjonale sikkerhetsselskapet Securitas.

Men mest kjent er han for sjefsjobben i Nikita Hair i perioden 2002-2004. Han har også i en årrekke vært Nikita-gründer Ellen Nicolaisens nærmeste medarbeider og høyre hånd blant annet under innspillingen av TV-serien Kandidaten i 2004.

Siden dro han til London for å bygge opp Nikita-kjeden i UK hvor han klarte å få etablert 12 salonger før han gav seg i kjeden.

– Hus er viktigere for folk enn håret. Men sveisen kommer inn som nummer to, forkynte Jespersen og hevet stemningen i salen.

Og nettopp evnen til å skape begeistring sammen med salgsfokus og kjedeerfaring var kriteriene som Mestergruppen styrte etter i søket etter ny Systemhus-sjef.

Jespersen er opprinnelig fra Stavanger, men har ikke bodd i denne byen på 16 år. Han er gift med Silje som han fant i Nikita-kjeden og som er fra Fauske utenfor Bodø. Han har to barn og særlig sønnen på 16 år ser frem til å komme tilbake til byen som han ble knyttet til i oppveksten.

Mangelen på bransjeerfaring skremmer ikke Jespersen.

– Det er mer nok av enn nok av medarbeidere i Systemhus og Mestergruppen som kan denne bransjen til fingerspissene. Min utfordring blir å bruke kompetansen som allerede finnes i organisasjonen til å komme fort i gang som en effektiv leder, sier han.

– Dessuten kan jeg betydelig mer om denne bransjen enn jeg kunne om frisørbransjen da jeg begynte der, fremholder han.

Karl Arne Jespersen tiltrer fra nyttår.