Si JA til redningspakken NÅ!

De forslag til redningspakke for sysselsettingen som byggenæringen har lagt frem, er etter vårt syn et meget viktig bidrag for å redde oss ut av den situasjonen finanskrisen i verden også har brakt Norge opp i. Det viktige nå er at det handles raskt.

Selv om dette er forslag som vil koste noen kroner, er det bare snakk om småpenger i forhold til hva det vil koste om vi får massearbeidsløshet i landet. Det er også småtterier i forhold til de ekstraordinære aksjekjøpene Oljefondet gjorde for kort tid siden. På de investeringene har vi allerede tapt 70 milliarder kroner.

Vi har lenge advart mot den aksjespekulasjonen som Oljefondet har bedrevet med finansministerens velsignelse. Vi mener at det må være bedre å bruke mer penger til infrastrukturtiltak her i landet. Nå kan vi få betydelige mer statlige midler til byggenæringen. Og da er vi opptatt av at det blir bevilget penger både til bygg og anlegg. Noen tror at det kun er på byggsiden vi har problemer. Vi har også fortsatt en betydelig ledig kapasitet i anleggssektoren som nå kan utnyttes til prosjekter som egentlig er overmoden.

Vi kan i motsetning til mange andre land få en høy sysselsetting i Norge både utover vinteren og våren - og i mange år fremover ved å satse på den redningspakken byggenæringen nå legger frem.

Nå håper vi at all politisk prestisje blir lagt til side. Egentlig burde det bli et stort kriseforlik i Stortinget mellom alle partiene. Det vil i så fall være det viktigste bidraget politikerne gir for å redde sysselsettingen.