Konstruktive forslag

Vi er svært fornøyd med de forslagene BNL kommer med til tiltak for å redde sysselsettingen. I det brevet som er sendt til statsminister Jens Stoltenberg, ligger en grundig gjennomgang av den situasjonen byggenæringen er kommet i på grunn av finanskrisen. Det listes opp en rekke konkrete forslag som det bør være lett for regjeringen å imøtekomme.

Vi er enig med den nye toppsjefen i BNL, Ketil Lyng, om at det viktigste nå er å få opp investeringstakten i kommunene.

Det aller viktigste strakstiltaket er at bankene begynner å fungere normalt igjen! 

Får kommunene mer penger kan de også starte den møysommelige jobben med å sette bygningene i skikkelig stand. Det er mye skrekk og gru i kommunale bygg. Det er skoler som egentlig burde vært stengt. Det er sykehjem som både er helsefarlige og livsfarlige (vi tenker brann). Byggenæringen er parat over hele landet til å ta fatt på den store oppgaven.

Men det haster å komme i gang. I dagene som kommer vil vi ha mange oppslag om denne saken på bygg.no. Er det noen som har kommentarer - andre forslag til løsninger - så send en mail til php@bygg.no

Det er ellers veldig viktig at BNL nå setter seg i førersetet. Det brevet som i dag er sendt Stoltenberg viser at Ketil Lyng kjenner sin besøkelsestid.
-