Bra fra Sweco Norge

Finanskrisen som ryster verden har foreløpig ingen alvorlig effekt for Sweco.

Etter tredje kvartal utgjør driftsresultatet 76,7 millioner kroner før finanskostnader. Resultatet er dermed 34 millioner kroner bedre enn på samme tid i fjor, som tilsvarer en økning på 80 prosent.

Etter tredje kvartal har Sweco Norge en omsetning på 720,4 millioner kroner. Dette er en økning på 240 millioner kroner, eller 50 prosent, etter samme periode i fjor.

- Sweco er et meget solid selskap med høy egenkapital samt god inntjening og kontantstrøm. Vi er godt forberedt til å møte utfordrende situasjoner, også problematiske kredittmarkeder, sier administrerende direktør Vibecke Hverven.

Sverige og Norge best
For Sweco som konsern ble virksomhetsresultatet en forbedring på hele 47 prosent, til 436,6 millioner svenske kroner fra januar til september 2008. Nettoomsetningen økte i samme periode med 22 prosent og gikk opp til 3 962, 8 milliarder svenske kroner.

- Etter ni måneder ser vi en kraftig resultatforbedring i Sweco konsernet. Virksomhetsmarginen økte med 11 prosent, og det er Sweco i Norge og Sverige som har stått for den største resultatforbedringen. Den finansielle uroen har bare påvirket etterspørselen marginalt det tredje kvartalet, sier konsernsjef i Sweco, Mats Wäppling

Aktive
Uroen i finansmarkedene har blant annet ført til at markedet for nye lån mellom banker, og fra bankene til næringslivet er blitt anstrengt.

- For Sweco som har svært lite langsiktig gjeld betyr dette lite, men krisen kan påvirke finansieringen av prosjekter for våre kunder og det er en tankevekker, sier Hverven, som har stor tro på at selskapet vil lykkes i fremtiden om de er aktive og benytter mulighetene.