En av ti bor på en landbruks- eiendom

Rundt om i landet er det omkring 440 000 nordmenn som bor på landbrukseiendommer, viser tall fra SSB. 

I alt er det nesten 160 000 landbrukseiendommer som har en eller flere boligbygninger. Av disse er hver femte ubebodd.

Det er store variasjoner mellom fylkene. I Sogn og Fjordane bor hver fjerde innbygger på en landbrukseiendom, mens andelen for Oslo og Akershus er 2,3 prosent. Andelen ubebodde eiendommer varierer også mye. I Vestfold er knapt 8 prosent av landbrukseiendommene ubebodde, mens 38 prosent av landbrukseiendommene i Nordland mangler bosatte.

Hver fjerde bebygde landbrukseiendom har hatt byggeaktivitet de siste ti årene. Byggeaktiviteten har vært størst i Rogaland, hvor 36 prosent av de bebygde landbrukseiendommene hadde byggeaktivitet i siste tiårsperiode. Minst byggeaktivitet var det i de tre nordligste fylkene med om lag 15 prosent.

For landet sett under ett har hver fjerde eiendom kvinnelig eier. Kvinneandelen varierer en del mellom fylkene. I Rogaland er det bare knapt 19 prosent kvinnelige eiere, mens det i de tre nordligste fylkene er over 30 prosent.

Litt over 105 000 eiendommer har personlig eier som er gift, og 16 300 av dem blir eid av ektefellene i sammen. Totalt er det 33 000 landbrukseiendommer som har mer enn en eier.